5 veel gestelde vragen over kunstgras

5 veel gestelde vragen over kunstgras

Geplaatst op

Kunstgras biedt veel voordelen ten opzichte van normaal gras: het is duurzamer, eenvoudiger te onderhouden en is tegenwoordig ook bijna niet van “echt” gras te onderscheiden. Toch wordt er nog veel getwijfeld over het nemen van kunstgras, onder andere omdat er nog veel vragen zijn. In dit blog behandelen we 5 veel gestelde vragen over kunstgras

Groeit er onkruid door het kunstgras heen?

Bij het plaatsen van het kunstgras wordt er eerst een druk verdelend worteldoek geplaatst. Het doek stopt het onkruid dat vanaf onder door het gras probeert te groeien. Door organisch materiaal zoals bladeren die op het kunstgras belanden kan er wel onkruid ontstaan. Deze krijgt echter niet de kans om zich diep te wortelen en is dus ook eenvoudig te verwijderen.

Is kunstgras onderhoudsvrij?

Hoewel kunstgras natuurlijk niet gemaaid hoeft te worden, betekent dit niet dat het kunstgras helemaal geen onderhoud nodig heeft. Om te voorkomen dat het kunstgras verkleurt en er onkruid tussen gaan groeien moet het kunstgras regelmatig geborsteld worden en moeten bladeren en ander organisch materiaal dat op het kunstgras terecht komt verwijderd worden.

Welke ondergrond heeft kunstgras nodig?

Dit ligt aan met welk doel het kunstgras wordt gelegd. Als er zware objecten zoals een speeltoestel of een picknicktafel op wordt gezet is het aan te raden om eerst val dempende platen te leggen alvorens het kunstgras wordt geplaatst. Deze platen zorgen voor een stabiele ondergrond en voorkomt kuilen in het kunstgras. In alle andere gevallen kan het kunstgras op zand geplaatst worden.

Is kunstgras dier- en kindvriendelijk?

Kunstgras is gemaakt van sterk kunststof en bevat geen giftige stoffen en is dus niet gevaarlijk. Kinderen kunnen veilig, schoon en droog spelen op het kunstgras. Wanneer een huisdier zijn behoefte doet op het kunstgras, is dit niet schadelijk voor het kunstgras. Wel dient de ontlasting weggehaald te worden omdat er anders schimmelvorming kan ontstaan.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Kunstgras gaat bij normaal gebruik zo’n 10 tot 15 jaar mee, indien goed onderhouden en bij normaal gebruik. Sport- en speelvelden hebben extra aandacht en onderhoud. Zo lang het kunstgras goed schoongehouden wordt, kan deze jarenlang mee gaan.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden