6 tips voor de inrichting van een kleine studio

6 tips voor de inrichting van een kleine studio

Geplaatst op

1.      Gebruik een boekenkast als room divider

Met de openheid van een studio is het soms lastig om een duidelijke plattegrond te maken. Een handige manier om dit te doen, is een gebied van de studio uit te snijden met een groot meubelstuk zoals een boekenplank. U kunt hier bijvoorbeeld wat ruimte blokkeren om een thuiskantoor te maken.

 

2.      Maak van je bank een bed

In een studio met weinig ruimte kunt u een slaapbank aanschaffen. Hiermee kunt u overdag uw bed als bank gebruiken om extra zitplaatsen in uw studio te creëren. Zo kunt u in de avond makkelijk en snel uw bed opmaken op wat overdag nog een gezellige bank was. Slaapbanken anno nu zijn super comfortabel en doen niet onder voor “normale” bedden.

 

3.      Wees creatief

Een ander top idee voor een open muur in uw studio is het maken van een unieke plank. Door de wijnglazen op te hangen creëert u ook wat extra opslagruimte zowel onder de glazen als in de keuken. Zo zijn de glazen netjes gerangschikt en heeft u een stijlvolle uitstraling.

 

4.      Gebruik elke hoek

Het is in een studio belangrijk dat u elke vierkante centimeter gebruikt. Is het niet op een decoratieve manier dan wel op een efficiënte manier. Accessoires zijn een leuke toevoeging aan de sfeer die uw studio uitstraalt. Onbruikbare hoekjes zijn hier perfect voor.

 

5.      Wandplanken zijn uw beste vrienden

Wandplanken zijn een super manier om ruimtes te af te maken en extra opslagruimte te creëren. Omdat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende formaten en kleuren, kunt u een wandplankindeling maken zoals deze. Een eenvoudig wandrek is ook een geweldige oplossing naast uw voordeur als u niet genoeg ruimte hebt voor meubilair in de hal.

 

6.      Gebruik groen

Door groen toe te passen in uw studio krijgt het een levendige sfeer. Naast dat het een mooie woonaccessoires is, heeft het dus ook nog enkele gezondheidsvoordelen. Hangplanten zijn een goede optie voor een studio met weinig ruimte. Let wel goed op in wat voor pot u de planten doet, niemand wil een waterballet houden op de vloer.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden