De geschiedenis van de Enveloppen

De geschiedenis van de Enveloppen

Geplaatst op

Kunt jij je voorstellen dat je jouw maandelijkse gsm-factuur in de post doet zonder dat deze wordt verstuurd in een envelop? Of dat ze de factuur terugsturen zonder envelop om je persoonlijke bankgegevens geheim te houden? Ik in ieder geval niet. Enveloppen bestaan al eeuwen en zijn in de loop van de geschiedenis talloze malen veranderd. De geschiedenis van enveloppen begint met een beetje klei en veel werk.

De eerste enveloppen – 2000 v. Chr.

Meer dan 4000 jaar geleden, ver voor de uitvinding van de papieren enveloppen, creëerden de Babyloniërs een envelop uit klei. De natte klei werd om het originele tabletbericht heen gevouwen en verzegeld door de uiteinden samen te drukken. Vervolgens werd de envelop gebakken, waardoor deze hard werd en de inhoud van de tablet veilig verborgen was. Om de oorspronkelijke boodschap van de tablet te onthullen, moest men de envelop kapot maken. En zo begint de geschiedenis van enveloppen!

Papieren enveloppen zijn geboren

Rond 1800 werden papieren enveloppen rondom brieven gewikkeld en moest er extra betaald worden voor deze luxe. Alleen de rijken konden zich deze tweede lading veroorloven, terwijl de meeste gewone mensen de brief gewoon in een envelop vouwden en met een kleefstof verzegelden. Het adres kon op de blanco achterkant van de brief worden geschreven.

Pas in 1837, toen Rowland Hill “Post Office Reform” publiceerde, werden papieren enveloppen gemaakt. Hij voorspeelde dat een er een fysieke stempel met kleefspul en een vooraf betaalde omhulsel zou worden ontwikkeld. Lokale bedrijven creëerden deze daarna door het snijden en met de hand vouwen van een envelop.

Uitvinding van de vouwmachine

Edwin heuvel

Dit was een keerpunt in de geschiedenis van de enveloppen. De vraag naar enveloppen groeide in Engeland snel na de aanvaarding van de universele portokosten. De bedrijven die enveloppen produceerden konden de enveloppen niet langer met de hand opvouwen en knippen. Edwin Hill is gecrediteerd voor het ontwerp van de eerste enveloppe vouwmachine in 1840. Zijn werk zou van korte duur zijn nadat in 1951 een aantal andere enveloppevouwmachines verschenen. Deze machines konden 240 enveloppen per uur produceren.

Dr. Russell L. Hawes

Voor het midden van de jaren 1850 moesten vouwmachines uit Europa worden geïmporteerd. In Amerika werd de eerste succesvolle automatische envelopvouwmachine ontwikkeld door Russell L. Hawes. Met zijn medische achtergrond zou hij de machine creëren om met het menselijk lichaam te werken en zo de wetenschap van ergonomie en kinetiek voortbrengen. Zijn machine kon 2500 enveloppen per uur produceren.

George H. Reay

De meest gebruikte vouwmachine was de Reay machine. Deze machine was uiterst betrouwbaar en werd de standaard machine voor de productie van enveloppen.

Zelfplakkende envelop machine

De geschiedenis van de envelop kwam pas echt op gang na de uitvinding van de zelfplakkende envelopmachine. Een man met de naam James Green Arnold bracht de envelopvouwmachine naar een hoger niveau toen hij een borstel toevoegde die de plakrand op de envelop zou aanbrengen. Deze stap werd eerder met de hand gedaan. Helaas is het ontwerp van Arnold nooit in productie genomen. Twee broers met de naam D. Wheeler Swift en Henry Swift namen het ontwerp van Arnold over en vervolmaakten het. In 1876 werd de Swift Chain Dryer Machine geboren. Een van de belangrijkste verschillen in deze machine was dat hij van metaal was gemaakt, niet van hout, zoals het ontwerp van Arnold.

Enveloppen Vandaag

Vandaag de dag worden jaarlijks meer dan 185 miljard enveloppen geproduceerd in een breed scala aan maten, stijlen en vormen.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden