E-mails op een veilige manier versturen en ontvangen

E-mails op een veilige manier versturen en ontvangen

Geplaatst op

versleuteld mailen

Wereldwijd worden er iedere dag ontzettend veel e-mails verstuurd door bedrijven. De meerderheid hiervan worden onveilig en ongecodeerd verstuurd. Daardoor lopen privacygevoelige data groot gevaar. Hierbij kunnen bestanden onbeveiligd in de Cloud verdwijnen en kan data onderschept worden door externe partijen. Je zou verwachten dat er voldoende maatregelen worden getroffen door jouw organisatie om dit te voorkomen. Dit blijkt in de praktijk echter niet waar te zijn. Met behulp van versleuteld mailen kunnen e-mails op een veilige manier verstuurd en ontvangen worden. Versleuteld mailen wordt tot stand gebracht door een server. Deze server is te bereiken via een web portaal en wordt beveiligd door een firewall. Alle werknemers kunnen bestanden uploaden en/of downloaden via dit web portaal. Hierdoor houd je als organisatie de volledige controle over de locatie van de opgeslagen e-mails en bestanden.

Een beveiligde e-mail versturen met outlook?

Zakelijke e-mails worden dagelijks verzonden. Een groot deel hiervan wordt geopend met Microsoft Outlook. De meeste zakelijke e-mails bevatten data die niet in handen mogen komen van een externe partij. Daarom is het van belang dat de e-mail beveiligd gestuurd wordt met outlook.  De software is gemakkelijk te integreren met outlook. Het verzenden en ontvangen van beveiligde e-mails via outlook vergt geen technische kennis van medewerkers. Het is dus toegankelijk voor iedereen. Een beveiligde e-mail versturen met outlook zorgt ervoor dat privacygevoelige informatie goed beschermd is en niet uitlekt via het mailverkeer. Kies daarom voor de gebruiksvriendelijke Outlook beveiliging van FileCap. De complete e-mail en file-transfer software is zeer eenvoudig te integreren. Daarnaast vraagt het verzenden en ontvangen van de encrypted e-mails via Outlook geen technische kennis van de medewerkers. E-mails worden door de beveiligde e-mails snel en simpel versleuteld verstuurd en ontvangen.

Waarom is de standaard beveiliging van outlook niet veilig?

De standaard beveiliging van outlook is niet veilig. Zonder de juiste instellingen worden berichten via outlook ongecodeerd verstuurd. Dit betekent dat privacygevoelige informatie terecht kan komen bij personen waarvoor deze niet bedoeld is. Dit brengt consequenties mee voor jouw organisatie. Doordat e-mails onveilig verstuurd worden via outlook, kunnen zakelijke accounts gehackt worden. Daarnaast kunnen financiële gegevens bekend worden en kunnen persoonsgegevens openbaar worden. Dit is iets wat je als bedrijf wilt voorkomen. Daarom is het belangrijk om de nodige aandacht te schenken aan het op een veilige manier versturen van e-mails via outlook. Met de hulp van Filecap worden mails via outlook op een veilige manier verstuurd. Laat het onveilig en ongecodeerd verzenden van data via e-mail geen probleem worden binnen de organisatie. Begin daarom direct met het versleutelen van e-mailberichten.

Gerelateerde berichten

American vintage kinderkleding: tijdloze charme voor de jonge garderobe

In een wereld waar mode sneller verandert dan het weer, biedt American vintage kinderkleding een verademing met zijn tijdloze charme en duurzaamheid....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden