Feiten en fabels over witte verf

Feiten en fabels over witte verf

Geplaatst op

Het kiezen van de juiste kleur voor je interieur is bepalend voor de uitstraling die deze zal krijgen. Vaak kiest men voor de kleur wit, omdat dit eenvoudig te combineren is met verschillende stijlen en kleuren. Je kan echter onderscheid maken tussen verschillende soorten wit. Crème wit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ruimte een warmere uitstraling krijgt, maar kan vuil ogen als de zon erop staat. Een wittere tint kan juist weer koel ogen. Door het lezen van dit blog verdiep je je verder in de mogelijkheden van witte Sikkensverf.

Witte verf zorgt voor een kille uitstraling

Zowel waar als niet waar: dit is namelijk afhankelijk van de gebruikte tint wit en de lichtinval. ’s Ochtends kan een ruimte koeler ogen dan ’s avonds. Ruimtes die niet direct in de zon staan kan je het beste beschilderen met een crèmekleurige wit tint, omdat deze ruimtes anders koel kunnen ogen. Ook de verlichting in het huis speelt hier een rol: licht van een gloeilamp geeft koeler licht dan een halogeen verlichte ruimte.

Door witte verf wordt de kamer ruimtelijker

Waar: Witte verf maakt alles groter en ruimtelijker. Let echter wel op dat je niet alle deuren, muren en plafond in dezelfde wittint schildert. Hierdoor oogt de ruimte juist weer kleiner. Combineer meerdere wittinten om de ruimte optisch groter te laten lijken: de lichtste wittint gebruik je voor het plafond, een tint donkerder voor de muren en de deuren en kozijnen krijgen de donkerste tint. Door het plafond de lichtste tint te geven lijkt deze optisch hoger. Een smalle ruimte lijkt breder door de wanden te verdelen in meerdere witvlakken of één wand een totaal andere kleur te geven dan de wand die er tegenover staat.

Het kleurgevoel verandert bij witte verf met glans

Waar: witte verf met hoogglans oogt anders dan witte verf met een matte afwerking. Deze oogt namelijk grijzer dan hoogglans wit. Welke sfeer je je ruimte wilt geven is dus sterk afhankelijk van of je kiest voor een matte wit tint of hoogglans wit. Het combineren van beide tinten geeft een heel mooi effect.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden