Griekenland, sinds jaar en dag een razend populair vakantieland

Griekenland, sinds jaar en dag een razend populair vakantieland

Geplaatst op

Griekenland is één van de populairste vakantielanden van Europa. Dit omwille van tal van verschillende redenen. Om te beginnen is het natuurlijk zo dat dit land er bekend om staat over een geweldige rijke geschiedenis en cultuur te beschikken. Tot op de dag van vandaag zijn de restanten hiervan verspreid over het land te bezoeken. Dat is echter niet alles. Bovendien is het natuurlijk ook zo dat Griekenland over prachtige eilanden beschikt die uitnodigen om te ontdekken. In ieder geval, ben jij ook van plan om jouw zomervakantie (deels) door te brengen in dit land? Dan is het zonder meer een aanrader om ervoor te kiezen om nog maar even wat verder te blijven lezen.

Athene, de belangrijkste stad van Griekenland

Indien je nog nooit eerder in Griekenland bent geweest, maar je daar wel graag verandering in wenst te brengen is het met zekerheid een goed idee om ervoor te kiezen om een vakantie naar Athene te boeken. Voor deze stad geldt dat ze de zogenaamde bakermat vormt van de westerse beschaving. Dat is in de volledige stad ook duidelijk zichtbaar. Vandaag de dag is Athene een vrij moderne stad waar je toch op nagenoeg elke hoek van de straat wel een eeuwenoude ruïne tegenkomt. Voor reizigers die een hart hebben voor cultuur geldt dat er eigenlijk buiten Athene (en ook wel het Italiaanse Rome) maar weinig steden in Europa zijn terug te vinden die je zo’n overvloed aan cultuur weten te bieden. In ieder geval is deze stad dus zeker een aanrader om te bezoeken.

Delphi met de Parnassus berg

Wie Griekenland zegt denkt meteen aan Athene evenals aan de vele Griekse eilanden die je er aantreft. Dat is ook niet meer dan logisch. Dit gezegd hebbende is het zo dat het ook zeker een aanrader is om bijvoorbeeld even kennis te maken met de stad Delphi. Voor deze stad geldt dat ze er bekend om staat in het verleden een centrale rol te hebben gespeeld in de oud-Griekse wereld. Dit mag je behoorlijk letterlijk nemen. In het verleden was het dan ook zo Delphi niet zelden werd bestempeld als het centrum van de wereld. Ook tegenwoordig is een bezoek brengen aan deze plaats nog steeds een absolute aanrader. Bovendien tref je hier ook de zogenaamde Parnassus berg aan. Dit is één van de hoogste bergen van Griekenland.

Maak kennis met de prachtig mooie Peloponnesos

In Griekenland vinden we natuurlijk ook het schiereiland Peloponnesos terug. Voor deze regio geldt dat ze in de praktijk vaak wordt omschreven als zijnde het mythische hart van Griekenland. Dat is niet overdreven, want op werkelijk elke hoek van de straat is wel een bepaalde mythe terug te vinden. De tijd van de oude Grieken is nergens anders in Griekenland meer tastbaar aanwezig dan hier. Niet alleen is het mogelijk om in deze regio kennis te maken met tal van prachtige bezienswaardigheden, daarnaast spreekt het voor zich dat je hier ook kan rekenen op een geweldig fijn klimaat. Zo kan je een geweldig fijne vakantie beleven in één van de misschien wel meest indrukwekkende regio’s die het prachtige Griekenland voor jou in petto heeft. Ga naar de website van 27 Vakantiedagen voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden