Ledstrips kopen? Dit is waar je op moet letten!

Ledstrips kopen? Dit is waar je op moet letten!

Geplaatst op

Ledverlichting is de laatste jaren een steeds populairder wordende manier van verlichting. Je kan er veel kanten mee op, het is makkelijk te monteren, gaat lang mee en het verbruikt doorgaans weinig stroom. Dat is dus niet zo gek. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een ledstrip? Je wilt natuurlijk wel de variant aanschaffen die aan jouw wensen voldoet.

Bedenk voor jezelf de wensen

Een ledstrip ga je kopen met een doel. Je wilt deze ergens plaatsen. Wat voor plaats wordt dit? Moet de ledstrip daarvoor bepaalde eigenschappen bezitten? Moet deze bijvoorbeeld extra buigzaam zijn of waterdicht zijn? Heb je een bepaalde lengte nodig? Wil je één kleur of meerdere kleurmogelijkheden? Moet de ledstrip via een afstandsbediening of app te bedienen zijn? Het zoeken van de geschikte ledstrip begint echt met jouw eigen wensen. Dat kan niemand voor jou bepalen. Bedenk dus goed van te voren wat je eigenlijk zoekt. Zo kan je een onnodige miskoop voorkomen.

ledstrips kopen

12 of 24 volt ledstrips

In het algemeen zijn ledstrips te verkrijgen in 12 of 24 volt. Ook hier hangt het weer af van jouw wensen welke variant voor jou het meest geschikt is. Het voltage geeft eigenlijk aan hoe sterk de verlichting zal zijn. Wil je de ledstrip gebruiken als sfeerverlichting in de woonkamer? Dan zal je aan 12 volt genoeg hebben. Wil je er echt de hele slaapkamer goed mee kunnen verlichten? Dan kan je beter voor de 24 volt optie gaan. Uiteraard heb je dan ook een 24 volt voeding nodig.

De frequentie van de lampjes

Per ledstrip kan het verschillen hoeveel lampjes per meter zijn aangebracht. Dit heet een grote invloed op de felheid en intensiteit van het licht. Vaak kan je dit in een winkel bezichtigen om zo een weloverwogen keuze te maken. Doorgaans kan je kiezen uit 150, 300 of 600 ledlampjes per meter. Komt de strip achter de leuning van de bank, dan heb je er misschien wat meer nodig om op te vallen. Komt de ledstrip op het zicht om een fotolijstje, dan zal een hoge frequentie te dominant worden.

Bevestigingsmogelijkheden

Als je de kans hebt, kijk dan bij het kopen van een ledstrip eerst naar recensies over bijvoorbeeld bevestigingsmogelijkheden. De tijd heeft uitgewezen dat met name de wat goedkopere varianten over een minder sterke plakrand beschikken. Met als gevolg dat de strips direct of in ieder geval op korte termijn loslaten. Daarmee is goedkoop eigenlijk alsnog duurkoop. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden