Veilige verhogingen voor alle binnen- en buitenklussen

Veilige verhogingen voor alle binnen- en buitenklussen

Geplaatst op

Het voorjaar treedt aan en dat betekent dat er geklust kan worden. De meeste klussen kun je gemakkelijk vanaf je standplaats doen, maar soms moet je een stapje hogerop. Het kan gevaarlijk zijn om dan alleen van een simpele ladder gebruik te maken. In dit blog lees je twee verschillende oplossingen om jouw huis binnen de veiligheidseisen op te knappen.

Optie 1: een simpele trap

De goedkoopste optie is het gebruiken van een bordestrap. Dit wordt met name gebruikt door particulieren die bijvoorbeeld hun ramen lappen. Ook gebruikt men een trap voor kleine klussen zoals lampjes vervangen, de hoge hoeken in een huis stofzuigen of het ophangen van een schilderij. Het nadeel van deze trap is dat deze niet gebruikt kan worden voor professionele klussen.

Optie 2: maak gebruik van veilige steigers

Een veiligere oplossing voor grotere klussen is het gebruik van vouwsteigers. Een vouwsteiger is zeer gemakkelijk op te bouwen en zorgt voor extra veiligheid door gemonteerde voorloopleuningen. Hierdoor is de kans op valgevaar nihil en ben je altijd zeker van een veilige klussessie. Vouwsteigers zijn bij uitstek geschikt voor grote klussen zoals het schilderen van kozijnen, onderhouden van een dakkapel of herstellen van daken. Bovendien blijft er altijd voldoende ruimte over op het platform voor je klusmateriaal, waardoor heen en weer lopen verleden tijd is. Een specialist op het gebied van vouwsteigers is Steigerverkoop.nl. Je kunt bij hen eenvoudig vouwsteigers kopen tegen scherpe prijzen.

Verschil particulieren en professionals

Er bestaan regels voor het gebruik van steigers bij professionals. Deze regels zijn vastgelegd in het Arboblad voor rolsteigers. Deze heeft de Stichting Volandis opgesteld en gelden voor iedere professional zoals een schilder, stukadoor, klusbedrijf, aannemer of zelfs een ZZP’er. Meer hierover lees je op de website van onder andere Steigerverkoop.nl.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden