Wat is clubwear en hoe ziet het eruit?

Wat is clubwear en hoe ziet het eruit?

Geplaatst op

Als je een beetje thuis bent in kleding en mode heb je de naam clubwear ongetwijfeld al een keer voorbij horen komen. Veel mensen vragen zich dan ook af wat clubwear nu precies inhoudt en hoe het eruit ziet. Veel mensen denken dat het kleding is die je draagt als je uitgaat naar een club, wat de naam ook doet vermoeden. Alhoewel dit wel is waar de naam zich in de eerste instantie aan ontleende, is dit type kleding meer bedoelt voor feestjes met een wat spannendere en open sfeer. Wat clubwear nu precies is, hoe het eruit ziet en waar je het koopt lees je daarom hier!

Wat is clubwear?

Laten we eerst bij het begin beginnen. De term clubwear doet namelijk erg denken aan kleding die je draagt tijdens het uitgaan om een goede reden. Vroeger droeg men deze spannende en vaak weinig verhullende kleding namelijk voornamelijk tijdens openluchtfestivals. Door de jaren heen werd dit steeds minder geaccepteerd, waardoor deze feesten die voornamelijk wat weg hadden van raves zich naar de clubs verplaatsten. In Nederland wordt het daarom soms ook clubkleding genoemd. Tegenwoordig wordt het vaak gedragen in vrijdenkende discotheken, bij paren feesten of bij BDSM evenementen.

Hoe ziet clubwear eruit?

Clubwear is dus eigenlijk de naam voor een soort mode of kledingstijl. Dat houdt in dat er verschillende soorten kledingstukken onder vallen zoals jurkjes, maar bijvoorbeeld ook strakke leren broeken. Clubwear is zowel voor vrouwen als heren verkrijgbaar. Clubwear kan het best omschreven worden als een uitdagende kledingstijl die bestaat uit strakke kleding of kleding die maar een beetje aan de verbeelding overlaat. Ook de materialen waarvan deze kleding gemaakt is versterken dit idee. Hierbij kun je denken aan leer of latex, maar bijvoorbeeld ook aan kant. Ook details gemaakt van ijzer of ijzerkleurige materialen zoals ringen vallen hier onder. De mensen die clubwear dragen doen dit vaak omdat ze het beslist niet erg vinden om in het middelpunt van de aandacht te staan. Sterker nog zelfs, dat is juist de bedoeling!

Waar kan ik clubwear kopen?

Tenzij je in een grotere stad woont, kan het erg lastig zijn om clubwear in fysieke winkels te krijgen. Gelukkig zijn er veel verschillende online winkels met een ruim assortiment aan clubwear. Het voordeel van online shoppen is overigens dat je zo geniet van een veel ruimer aanbod en privacy. Over het algemeen wordt clubwear namelijk discreet verzonden wat voor velen een fijn idee is. Nu weet je alles over clubwear, hoe het eruit ziet en waar je het kan kopen!

Gerelateerde berichten

American vintage kinderkleding: tijdloze charme voor de jonge garderobe

In een wereld waar mode sneller verandert dan het weer, biedt American vintage kinderkleding een verademing met zijn tijdloze charme en duurzaamheid....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden