Wat is een combisteamer en wat maakt ze zo interessant?

Wat is een combisteamer en wat maakt ze zo interessant?

Geplaatst op

Het spreekt voor zich dat er in een horecakeuken gebruik wordt gemaakt van menig aantal verschillende toestellen. Eén van de toestellen waar gebruik van kan worden gemaakt is een zogenaamde combisteamer. Vroeger was het zo dat dit toestel in slechts een aantal verschillende keukens was terug te vinden. Tegenwoordig is haar populariteit echter gigantisch. Dit heeft te maken met het feit dat het gaat om een zeer veelzijdig en efficiënt toestel waarmee er ook nog eens heel wat plaats kan worden bespaard. Overweeg jij voor in jouw horecakeuken ook het kopen van een combisteamer? Dan moet je, je zeker even verdiepen in de onderstaande informatie.

Stoom en hete lucht

Het eerste belangrijke voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van een combisteamer is terug te vinden in het feit dat je de voedingswaren op twee verschillende manieren kan bereiden. In eerste instantie is het mogelijk om gebruik te maken van hete lucht, maar daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om je gerecht te bereiden met stoom. Dit laatste brengt heel wat interessante mogelijkheden met zich mee. Het is namelijk zo dat het klaarmaken van gerechten met stoom niet alleen de smaak, maar ook de uitstraling van het gerechtje ten goede kan komen.

Door een combisteamer te gebruiken en je gerechten met stoom te gaan bereiden zal je kunnen vaststellen dat er in eerste instantie een meerwaarde voor de smaak kan worden gerealiseerd. De smaak blijft namelijk honderd procent puur waardoor er direct een meerwaarde wordt gecreëerd ten opzichte van andere gerechtjes die worden klaargemaakt met hete lucht. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook de vitaminen veel beter behouden blijven en dat ook de uitstraling van het gerechtje zo optimaal mogelijk blijft. Al deze verschillende voordelen kan je realiseren louter en alleen door gebruik te gaan maken van een combisteamer.

Een combisteamer kan je plaats besparen

Door het aanschaffen van een combisteamer kan je eigenlijk rekenen op een veelzijdig toestel waarbij je in één klap gebruik kan maken van verschillende bereidingsmogelijkheden. Dit aldus zonder dat je daarvoor meerdere toestellen dient te kopen. Het spreekt voor zich dat dit ongelofelijk interessant is voor horecazaken die over een kleine ruimte als keuken beschikken. Heb jij dus met andere woorden plaatsgebrek in je keuken? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat het gebruik van een combisteamer zeker heel wat interessante voordelen met zich mee zal brengen.

Werken met een combisteamer is zeer eenvoudig

Tot slot moet het gezegd dat de combisteamer ook een zeer eenvoudig te gebruiken keukentoestel is. Voor heel wat apparatuur welke in de horeca wordt gebruikt geldt dat ze behoorlijk complex te bedienen is. Dat geldt gelukkig niet voor de combisteamer. Het bedienen van dit toestel is dan ook in principe perfect digitaal mogelijk. Daarbij kunnen de volgende waarden worden ingesteld:

  1. De temperatuur;
  2. De kooktijd;
  3. De hoeveelheid stoom die is vereist;

De eenvoudige werking van een combisteamer zorgt ervoor dat iedereen er meteen mee aan de slag kan gaan zonder dat er daarvoor eerst een bepaald leertraject moet worden doorlopen. Het spreekt voor zich dat ook dit een niet onbelangrijk voordeel is.

Gerelateerde berichten

Waar op letten bij het kopen van vlees

Wanneer je vlees koopt, ben je niet alleen bezig met het kiezen van een ingrediënt voor je maaltijd, maar je maakt ook een beslissing met impact op...

Lees meer

Waarom kopen we chocoladeletters met Sinterklaas?

In de maanden voordat de Sint in ons land komt, liggen de schappen in de supermarkt al vol met chocoladeletters. Per jaar verslinden we er met zijn...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden