Wat is nu echt een goedkope autoverzekering?

Wat is nu echt een goedkope autoverzekering?

Geplaatst op

Het afsluiten van een goedkope autoverzekering is natuurlijk wat iedereen wel wil. In de praktijk kan je helemaal niet rond het afsluiten van een verzekering voor je auto. In Nederland is er namelijk sprake van een wettelijke verplichting voor wat het afsluiten van de WA-verzekering betreft. Wanneer je de meest voordelige autoverzekering wenst af te sluiten zijn er zeker een aantal factoren waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Door aandacht te besteden aan de hieronder terug te vinden informatie kan je mogelijks heel wat besparen op je autoverzekering.

De WA-verzekering, goedkoop, maar lang niet altijd interessant

Wanneer je vooral de meest goedkope autoverzekering wenst af te sluiten spreekt het voor zich dat je in eerste instantie zal willen kijken in de richting van de zogenaamde WA-verzekering. Voor dit type van autoverzekering geldt zoals we al in de inleiding hebben aangegeven dat ze wettelijk verplicht moet worden afgesloten. Je zou er als verzekeringnemer uiteraard voor kunnen kiezen om een meer uitgebreide verzekering voor je auto af te sluiten, maar de WA-dekking is sowieso vereist.

Wanneer je de verschillende autoverzekeringen op de markt gaat vergelijken zal je meteen tot de vaststelling komen dat de premie van de WA-verzekering sowieso de meest voordelige is. Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat heel wat mensen niet de voorkeur geven aan het afsluiten van dit type van goedkope autoverzekering, integendeel. Dat is het gevolg van het feit dat er slechts één enkele dekking deel van uitmaakt. Het gaat hierbij dan om de dekking voor schade aan derden.

Voor wie is deze verzekering de beste keuze?

Wanneer je vooral een zo goedkoop mogelijke autoverzekering wenst af te sluiten is het dus zeker een potentieel interessante keuze om ervoor te kiezen om de WA-verzekering af te sluiten. Dit gezegd hebbende staan veel mensen daar dus duidelijk niet voor te springen. Dat is het gevolg van het feit dat uitsluitend schade kan worden gedekt aan het voertuig van derden. Loopt je eigen voertuig schade op en ben jij als eigenaar daarvoor verantwoordelijk gesteld? Dan zal er door de verzekeraar dus geen tussenkomst worden verleend voor de op deze manier geleden schade.

De WA-verzekering is als goedkope autoverzekering eigenlijk vooral de interessantst keuze voor verzekeringnemers die enkel en alleen de focus leggen op de premie van de verzekering die ze willen afsluiten. In het bijzonder wanneer je beschikt over een zeer voordelige auto of wanneer je bijvoorbeeld niet veel kilometers aflegt op jaarbasis kan het de moeite waard zijn om deze zeer voordelige autoverzekering te overwegen. In andere gevallen is dat net wat minder het geval.

Is een goedkope autoverzekering mogelijk met eigen schade dekkingen?

Veel mensen denken dat ze om een goedkope autoverzekering af te kunnen sluiten dus volledig aangewezen zijn op de keuze voor de zogenaamde WA-verzekering. Dat is in de praktijk echter niet juist, integendeel. Je zou er dan ook zeker voor kunnen kiezen om een meer uitgebreid exemplaar af te sluiten welke wel één of meerdere dekkingen voorziet voor eigen schade. Dit gezegd hebbende is het dan extra belangrijk om je even grondig te gaan verdiepen in de verschillen tussen deze opties. Wat deze verschillen betreft kan je rekening houden met het feit dat een WA+ beperkt casco verzekering geen zelf veroorzaakte schade aan je eigen voertuig dekt. Wel is het zo dat in deze verzekering enkele dekkingen worden aangeboden voor schade aan het voertuig bij stilstand.

Wanneer je een goedkope autoverzekering wenst af te sluiten die toch een aantal dekkingen voor schade aan jouw eigen auto ook voorziet is de keuze voor de WA+ beperkt casco verzekering zeker de meest voor de hand liggende. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Voor menig aantal mensen vormt deze keuze dan ook veruit de meest voor de hand liggende. Dit gezegd hebbende is het afsluiten van een goedkope autoverzekering op deze manier een stukje minder voor de hand liggend. De premie zal in ieder geval hoger zijn gelegen dan deze van de WA-verzekering. Wil je toch graag de kosten kunnen drukken van deze verzekering? Dan kan je verschillende bespaartips benutten.

De allrisk autoverzekering, de minst goedkope autoverzekering

De minst goedkope autoverzekering die je op de markt aantreft is uiteraard de all risk autoverzekering. Zoveel spreekt voor zich. Voor dit type van verzekering voor je auto geldt dan ook in de praktijk dat ze beschikt over een zeer uitgebreid aanbod met dekkingen voor zowel derden als voor jou eigen voertuig. Je kan bij het afsluiten van dit type verzekering dus niet alleen rekenen op een uitstekende dekking voor schade aan derden, maar ook voor wat schade aan de eigen auto betreft. Heb je ervoor gekozen om een dure auto te kopen? Of ben jij iemand die heel wat kilometers op jaarbasis aflegt? Dan zal je wellicht tot de vaststelling komen dat deze minst goedkope autoverzekering op de markt voor jou wellicht toch veruit de beste keuze zal zijn. Ook in dit geval zijn er gelukkig nog een aantal manieren om de verzekeringspremie te kunnen drukken. Om welke manieren het hier dan precies gaat wordt meteen duidelijk met onderstaand lijstje.

Altijd kunnen rekenen op een goedkope autoverzekering? Dat kan met deze tips!

Wil je in de praktijk altijd verzekerd zijn van een goedkope autoverzekering? Dit ongeacht het type autoverzekering waarvoor je kiest? Dat is zeker mogelijk. Om dit voor mekaar te krijgen kies je er bij voorkeur voor om rekening te houden met de belangrijke tips die je hieronder aantreft:

  • Probeer het eigen risico in je voordeel te benutten;

  • Voer altijd een grondige vergelijking uit tussen de verschillende autoverzekering;

  • Bepaal kritisch aan welke dekkingen je echt nood hebt en aan welke niet;

Veel mensen denken in eerste instantie dat een goedkope autoverzekering dus alleen maar mogelijk is door te kiezen voor de WA-verzekering, maar daar hoef je dus zeker niet mee in het achterhoofd te zitten, integendeel. Ook wanneer je wil kunnen rekenen op meer uitgebreide dekkingen zal je dan ook nog steeds tot de vaststelling komen dat er op zeer veel manieren kan worden bespaard. Bij Alpina ben jij altijd verzekerd van een echt interessante, goedkope autoverzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden