Zo kies je het juiste bureau voor een ergonomische werkplek

Zo kies je het juiste bureau voor een ergonomische werkplek

Geplaatst op

Een ergonomisch bureau wordt steeds belangrijker op een werkplek. Het voorkomt dat je als werknemer klachten krijgt. Maar zorgt er ook voor dat je op een fijne manier productief kunt werken. Je zit vaak toch wat langer achter een bureau. Daarom helpen wij je met het maken van een goede keuze. Zodat jij je werkplek naar wens kunt inrichten met slimme oplossingen.

 

Een oplossing waardoor je directe klachten door een verkeerde houding of toekomstige klachten kunt voorkomen. Een prettig idee! 

Een goed bureau dat bij je werkplek past

Er zijn veel verschillende bureau’s die je helemaal naar wens kunt instellen. Van een bureau die je in hoogte kunt verstellen, omdat we niet allemaal even lang zijn. Tot bureau’s waar je achter kunt gaan staan als je dit zou willen. Deze noemen we ook wel zit-sta bureau’s en hebben zich inmiddels al bewezen. 

 

Daarnaast zijn er ook nog werktafels. Het voordeel van deze toepassing is dat ze volledig modulair in te richten zijn. Waardoor je zowel de ideale werkhoogte kunt bepalen als hoe er aan de werktafel gewerkt moet worden. 

bureau

Door de keuze die je hebt is het vaak lastig te bepalen welke toepassing het beste past bij de voorkeuren die je hebt. Waardoor vaak voor een zit- en sta bureau wordt gekozen. in de praktijk heeft deze als voordeel dat je zitten en staan kunt afwisselen waardoor je veel productiever bent. Door het in beweging kunnen blijven zorg je dat klachten voorkomen worden, je kunt dus ook langer aan de slag blijven.

 

Een ander voordeel van deze bureau’s heeft eigenlijk niets met ergonomie te maken. Maar wel met het feit dat staande overleggen voor meer actie en enthousiasme zal zorgen.

Je werkplek naar wens inrichten

Het fijne van ergonomische bureaus is dat je ze volledig naar wens kunt instellen. Waar je bij een vast bureau geen mogelijkheden hebt. Daardoor werk je altijd in de juiste houding en heb je alles binnen handbereik. 

 

De juiste houding bepalen is absoluut niet lastig. Je stelt het bureau zo in dat je schouders en ellebogen op het bureau kunnen rusten. Let er wel op dat je ook recht in je stoel zit of met rechte rug staat.

 

Bij het zitten is het belangrijk dat je boven en onderbenen in een hoek van 90 graden staan. Waarbij je rug de juiste ondersteuning krijgt. Lukt het niet om je benen kwijt te kunnen dan is het goed om een voetensteun te gebruiken.

 

Bij het plaatsen van een beeldscherm is het belangrijk dat het scherm op ooghoogte staat en je in een rechte lijn naar het scherm kan kijken. Hiervoor kun je aanpassingen aan het bureau bijkopen of een laptop steun.

 

Het is dus ondanks dat je een ergonomisch bureau hebt verstandig om vooral zelf op een goede houding te letten. Ben je op zoek naar werkplekinrichting? Kijk voor ergonomische  bureaus op OfficeCity.nl en ervaar de mogelijkheden voor een betere werkplek waardoor je klachten en vermoeidheid kunt voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden