Zo leren én spelen kleuters met Lego Duplo

Zo leren én spelen kleuters met Lego Duplo

Geplaatst op

Met de kleurrijke bouwstenen van Lego Duplo kunnen kleuters urenlang spelen en tegelijkertijd diverse vaardigheden opbouwen, zoals hun motoriek, creativiteit en ruimtelijk inzicht. Ieder kind speelt op een andere manier met Lego Duplo blokken. De één maakt hoge torens in diverse kleuren en de ander bouwt een dorp met een bijpassende Lego treinrails. In dit artikel lees je over een aantal manieren waarop kleuters met Lego Duplo blokken spelen en hoe dit bijdraagt aan hun ontwikkeling.

 

Tip: wil jij betaalbare bouwsteentjes en bouwplaten bestellen? Op Uniblocks.nl vind je een uitgebreid assortiment met voordelig speelgoed!

Bouw erop los

Uiteraard spelen de meeste kleuters met Lego Duplo blokken door verschillende bouwwerken in elkaar te zetten. Van sneeuwpoppen tot cartoonfiguren en van doosjes tot kastelen. Kleuters kunnen ervoor kiezen om bouwwerken van plaatjes na te bouwen of om zelf een bouwwerk te verzinnen. Door te bouwen met Lego Duplo leren kleuters om hun creativiteit op een gezonde manier te uiten en vergroten ze hun ruimtelijk inzicht.

Sorteren maar

Doordat Lego Duplo blokken in verschillende kleuren en groottes beschikbaar zijn, vinden veel kleuters het leuk om de blokken in deze categorieën te sorteren. Hierdoor kunnen kleuters diverse kleuren leren herkennen door ze van elkaar te onderscheiden. Daarnaast kunnen kleuter de blokjes ook op basis van grootte van elkaar onderscheiden, waardoor ze hun ruimtelijk inzicht verder kunnen ontwikkelen.

LEGO Duplo

Blokjes tellen

Kleuters spelen ook verschillende rekenspelletjes met de blokken van Lego Duplo. Voorbeelden van diverse rekenspelletjes zijn blokjes van dezelfde kleur tellen, rekensommen met de nopjes van de blokken te maken en het optellen van blokken torens. Dit soort spelletjes helpen kleuters op een leuke manier met het herkennen van cijfers en het oplossen van simpele rekensommen.

Creëer je eigen wereld

Naast de standaard Lego Duplo blokken zijn er diverse accessoires in verschillende thema’s te vinden. Hierbij kan je denken aan kleine poppetjes verkleed als dorpsbewoners of treintjes met magneten en een bijbehorende Lego treinrails. Deze sets zijn bij diverse speelgoedwinkels te vinden en voegen een extraatje toe aan de speeltijd van kleuters.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden