3 dingen waarop je moet letten als je mondkapjes gaat bestellen

3 dingen waarop je moet letten als je mondkapjes gaat bestellen

Geplaatst op

Je kunt op dit moment overal mondkapjes bestellen. Hema, Kruidvat, Trekpleister en Etos zijn maar enkele voorbeelden van drogisterijen die ze in het online assortiment hebben opgenomen. Er zijn ook particulieren waarbij je zelfgemaakte mondkapjes kunt bestellen. Deze niet-medische kapjes zijn ook toegestaan in het openbaar vervoer. Het aanschaffen van mondkapjes online is lastig, want als je vragen hebt dan is er niet altijd een medewerker beschikbaar die je even aan de mouw kunt trekken. Wil jij mondkapjes bestellen en weet je niet goed wat te kiezen? Dan is de onderstaande informatie vast nuttig.

Stoffen- of wegwerp mondkapjes bestellen?

Een eerste keuze die je zult maken is die van het soort mondkapje. Je hebt dan twee opties, je kunt namelijk wegwerp- en stoffen mondkapjes bestellen.

  • Wegwerp mondkapjes gebruik je één keer en gooi je daarna direct weg. Ook als je hem maar één minuut hebt opgehad. Je kunt wegwerp mondkapjes bestellen in grote hoeveelheden. Ga je niet regelmatig met het openbaar vervoer? Dan zijn wegwerp mondkapjes een uitstekende keuze.
  • Stoffen mondkapjes draag je ook maar één keer. Daarna berg je ze op in een afgesloten zakje en was je ze als je thuiskomt. Na het wassen zijn ze opnieuw te gebruiken. Dit is een goede optie als je elke dag met het openbaar vervoer reist en dus vaak mondkapjes nodig hebt.

Kies voor kwaliteit

Het is niet vreemd dat na de Corona uitbraak de markt voor mondkapjes sterk is aangescherpt. En dat betekent dat er een boel goede- maar ook een boel slechte mondkapjes worden verkocht. Het is natuurlijk leuk om een mondkapje te bestellen met het logo van je favoriete band, met een andere afbeelding of een leuk patroontje, maar het is wel de bedoeling dat deze bescherming levert. Daarom is het goed om door te lezen wat de verkoper over het mondkapje schrijft. Deze moet bijvoorbeeld minimaal twee lagen katoen bevatten en ook groot genoeg zijn. Zie je een aanbieding die te mooi is om waar te zijn, sla die dan over.

Mondkapjes bestellen of zelf maken?

Je kunt mondkapjes bestellen en ervoor betalen, maar je kunt ze ook zelf maken. Als je daar de tijd voor hebt, dan is het een uitstekende manier om volgens de regels in het openbaar vervoer te reizen. We hebben het onderstaande stappenplan voor je opgesteld.

  1. Pak een schaar, elastiek, een katoenen lap stof (t-shirt, kussensloop) en een naald en draad. Heb je een naaimachine, pak die er dan bij.
  2. Knip uit je katoenen stof twee lappen van 20 bij 27 centimeter.
  3. Leg deze op elkaar en vouw de lange randen 0,5 centimeter naar binnen. Naai ze daarna vast.
  4. Sla de korte zijden wat verder om, 1,5 centimeter is voldoende. Naai ze vast, maar zorg ervoor dat het elastiek er nog doorheen kan.
  5. Knip twee stukken elastiek af van 18 centimeter en trek deze door de zoom aan de korte kant van je lap.
  6. Maak een knoop in het elastiek.
  7. Test je mondkapje (deze moet goed aansluiten en je gehele neus, mond en kin bedekken).
  8. Trek de knoop door de zoom en naai het elastiek vast.

Gerelateerde berichten

American vintage kinderkleding: tijdloze charme voor de jonge garderobe

In een wereld waar mode sneller verandert dan het weer, biedt American vintage kinderkleding een verademing met zijn tijdloze charme en duurzaamheid....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden