Hoe verleng ik de levensduur van mijn koffiezetapparaat?

Om ongestoord van je dagelijks bakje troost te kunnen genieten is de levensduur van je koffiezetapparaat belangrijk. Om de levensduur van je apparaat te verlengen is een regelmatig en aangepast onderhoud onontbeerlijk. Maar hoe verleng je de levensduur van je koffiezetapparaat?

De levensduur van je koffiezetapparaat

Precies zoals alle andere keuken- en huishoudtoestellen, gaat ook je koffiezetapparaat niet levenslang mee. Zijn levensduur varieert tussen drie en acht jaar. Dat hangt uiteraard van meerdere factoren af. Vooral van het gebruik en van de manier van onderhouden. Een gebrekkig onderhoud merk je al vlug aan de kwaliteit van je bakje troost en aan de temperatuur van je koffie. Je koffiezetapparaat maak je best wekelijks grondig schoon, ontkalken doe je maandelijks.

Het gebruik van je koffiezetapparaat

We gebruiken ons koffiezetapparaat niet allemaal op dezelfde manier, en dat heeft zijn weerslag op zijn levensduur. Terwijl sommigen een filter gebruiken om koffie te zetten met zijn koffiezetapparaat gebruikt de andere en pad en nog een andere maalt zijn koffiebonen. Elk koffiezetapparaat heeft dus ook een andere manier van onderhouden. Die lees je op de gebruiksaanwijzingen die met het apparaat worden meegeleverd.

Je koffiezetapparaat regelmatig ontkalken

Omdat de samenstelling van ons kraantjeswater verschilt van regio tot regio, is het belangrijk dat je je koffiezetapparaat regelmatig ontkalkt. Dat moet het dichtslibben van je apparaat tijdig voorkomen. Dat ontkalken kan op meerdere manieren. Het gebruik van ontkalkingstabletten, van vloeibare ontkalkingsproducten of reinigingstabletten worden veel gebruikt. Gebruik je een of meerdere manieren om je apparaat zo lang mogelijk in topconditie te houden? Dan zul je regelmatig moeten ontharden en liefst geen enkele beurt overslaan. Dat zou je koffiezetapparaat wel eens fataal kunnen worden. Je ontkalkt je apparaat beter teveel dan te weinig, en liefst elke maand. Regelmatig je koffiezetapparaat schoonmaken en onderhouden is niet alleen onmisbaar voor de levensduur van je koffiezetapparatuur, maar zeker ook voor de smaak en het aroma van je koffie.

Ontkalken met een waterontharder

Om de levensduur van je koffiezetapparaat te verlengen en te handhaven kun je hard water met veel kalk aan de bron aanpakken, met een waterontharder. Afhankelijk van de hardheid van je leidingwater zetten kalkdeeltje zich af in de leidingen en uiteindelijk ook in al je huishoudtoestellen. Door een waterontharder te plaatsen blijven al je apparaten vrij van kalk. Dat voorkomt dure herstellingskosten, zodat een waterontharder op relatief korte termijn zichzelf terugbetaald. Een waterontharder in Breda en omstreken is een goed idee, omdat de hardheid van het water daar aan de hogere kant is.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden