Afkomen van vochtige muren

Afkomen van vochtige muren

Geplaatst op

Het hebben van vochtige muren is een vervelend en veel voorkomend probleem. Het kan zorgen voor schimmels, slechte energieprestatie en kan de constructie van je huis aantasten. Het is daarom belangrijk dat je dit snel laat behandelen.

 Oorzaken vochtige muren en oplossingen

Optrekkend vocht doet zich vaak voor aan de onderkant van een muur. Hier zijn de muren vooral aan de onderzijde vochtig. Zodra je dit merkt, heb je eigenlijk dus last van optrekkend vocht. Door het ontbreken van een goede waterkring, maakt dat het vocht gaat vastzitten in de gevel van de woning.

Hierdoor kunnen schimmels gaan ontstaan aan de onderzijde van van de vochtige muur. Bij een bakstenen muur zul je een witte uitslag merken, dit komt door salpetervorming. Ook het behang en het pleisterwerk raken hierdoor beschadig. Dit zijn allemaal kenmerken van opstijgend vocht.

 Muren met doorslaand vocht

Bij beschadiging van de buitengevel van een woning, verliest die zijn beschermende schil. Hierdoor vindt regenwater makkelijk zijn weg naar de scheuren in het steen of voegwerk. Dit vocht wordt dan door de muren geabsorbeerd, welke na verloop van tijd verzadigd zal raken. Het vocht zal dan overslaan naar de binnenmuren, die op hun beurt ook last zullen hebben van dit vocht. Zo krijg je het ontstaan van schimmels en andere problemen.

Dit allemaal valt op te lossen door het gebruiken van een hydrofoberend middel. Is de gevel van de woning zwaar aangetast of zijn er meerdere problemen, zul je er dan voor moeten kiezen om een buitengevelisolatie te laten plaatsen.

Het is altijd belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te passen. Je kunt hierdoor je huis verliezen. Of hogere kosten betalen voor het bestrijden van het vocht.

Gerelateerde berichten

American vintage kinderkleding: tijdloze charme voor de jonge garderobe

In een wereld waar mode sneller verandert dan het weer, biedt American vintage kinderkleding een verademing met zijn tijdloze charme en duurzaamheid....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden