De verschillen tussen een refurbished en tweedehands telefoon

De verschillen tussen een refurbished en tweedehands telefoon

Geplaatst op

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de verschillen tussen een refurbished en tweedehands telefoon. Men is vaak huiverig om een refurbished telefoon te kopen, omdat vaak wordt gedacht dat refurbished telefoons geen garantie hebben en er van alles mis mee kan zijn. Dit is echter niet het geval. In dit blog leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen een refurbished telefoon en een tweedehands telefoon.

Refurbished telefoon

Een refurbished telefoon is een telefoon die is vrijgegeven voor verkoop nadat deze is gerepareerd en/of gereviseerd. Vaak gaat het hier om telefoons die binnen de garantieperiode defect zijn geraakt door bijvoorbeeld een kapot onderdeel. Het kapotte onderdeel wordt vervangen en de telefoon wordt vervolgens geheel gecheckt op eventuele mankementen. Deze telefoon wordt als refurbished telefoon verkocht en beschikt vaak over twee jaar garantie. Het grote voordeel van een refurbished telefoon is dat deze vaak fors goedkoper is dan een nieuw toestel, vaak wel tot 40%.

Tweedehands telefoon

Een tweedehands telefoon is een telefoon die gebruikt is en opnieuw wordt verkocht. Een tweedehands telefoon bevat vaak gebruikerssporen en heeft vaak geen garantie meer. Verder is het niet bekend of het toestel mankementen heeft. Een tweedehands toestel is vaak goedkoper dan een nieuw toestel of een refurbished toestel, maar is een risicovolle aankoop. Mocht er wat mee aan de hand zijn, dan heb je geen garantie om op terug te vallen.

Overzicht verschillen refurbished- en tweedehands telefoon

Tweedehands iPhone 7 Refurbished iPhone 7
Gebruikte smartphone Ja Ja
Volledig schoongemaakt Nee Ja
Gerepareerd en gecontroleerd Nee Ja
Bevat mankementen Mogelijk Nee
Garantie Nee tot 2 jaar
Vergelijkbaar met een nieuwe iPhone 7 Nee Ja

Tabel 1: bron: refurbished.nl

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden