Hoe houd ik mijn schoenen makkelijk schoon?

Hoe houd ik mijn schoenen makkelijk schoon?

Geplaatst op

Iedereen kent het fijne gevoel wanneer je net een nieuw paar schoenen draagt. Ze zijn dan nog netjes en een echte blikvanger. Vooral als je net een ‘wit’ paar schoenen hebt gekocht of in een lichte kleur. Om zolang mogelijk van de ‘nieuwheid’ te genieten van je schoenen geven we je graag een aantal simpele onderhoudstips. Deze zijn geschikt voor elke type schoenen en veters.

Wat voor schoenen heb jij?

Voordat we duiken in de diverse onderhoudstips, is het goed om vast te stellen wat voor type schoenen je hebt. Van welke materialen zijn jouw schoenen gemaakt? Veel voorkomende schoenstoffen:

 • Textiel
 • Leer
 • Imitatieleer

Schoenen zijn te vinden in alle maten en soorten. Elk schoensoort heeft een aparte manier van aanpak nodig om deze goed schoon te houden en te beschermen. Aan de binnenkant van een schoen is vaak een sticker geplakt. Hierop staat van welke soort stof en materiaal de schoen is gemaakt.

Textiel schoenen

Je kunt textiel schoenen het beste voor een eerste gebruik of na een schoonmaak inspuiten met een impregneer spray.

Leren schoenen

Voor je leren schoenen kun je gebruik maken van speciaal vet. Hiervoor zijn diverse schoonmaak producten voor te vinden.

Imitatieleren schoenen

Voor imitatieleren schoenen kun je een simpele onderhoudsspray gebruiken. Maak hiervoor je schoenen eerst schoon met bijvoorbeeld een doekje.

Schoenveters

Daarnaast moet je ook rekening houden met je veters. Deze kun je het beste in zijn geheel uit je schoenen halen, zodat je deze goed schoon kan maken. De veters kun je eventueel bij je was stoppen voor in de wasmachine.

Schoenen beschermen met schoonmaakproducten

Je kunt aan de slag met het uitvoeren van je schoen onderhoud nadat je hebt vastgesteld waar je schoen van is gemaakt. Schoonmaakproducten voor schoenen zijn er in diverse vormen te verkrijgen. Hierbij kun je nagaan waar je precies je schoenen voor wilt beschermen. Heb je vaak te maken met modder, regen of bijtende huisdieren? Of wil je de schoenen mooi glanzend houden? Je kunt jouw onderhoudsproducten op je wensen aanpassen.

Kunnen mijn schoenen niet gewoon in de wasmachine?

Je vermijdt het liefst de wasmachine! Het is voor velen vaak een efficiënte manier om je schoenen schoon te maken. Echter zijn er ook een aantal nadelen. Zo kunnen je schoenen:

 • Materiaalschade oplopen
 • Kleur verliezen
 • Verkrimpen
 • Schade aanrichten aan je wasmachine

Als je toch graag gebruik wilt maken van een snelle schoonmaakbeurt in de wasmachine houdt dan rekening met het volgende:

 • Haal je veters uit je schoenen
 • Stop je schoenen in een apart transparant waszakje samen met de veters
 • Stop altijd je schoenen tussen een goede berg kleren, ter bescherming van je wasmachine
 • Was de schoenen niet te warm

Met deze tips kun je op een efficiënte en snelle manier je schoenen goed schoon houden en beschermen. Maak er gebruik van en draag je schoenen op elk moment als spiksplinternieuwe schoenen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden