Een overshirt is een zeer toffe en trendy mode item bij zowel mannen als vrouwen. Vrouwen kunnen hun outfit er een stoerdere uitstraling mee geven en bij mannen is het een tof item om te dragen over een shirt en hiermee direct een leuke outfit samen te stellen. Maar wat is een overshirt precies en hoe kun je een overshirt het beste dragen?

Overshirts zijn helemaal trendy

Het is een fashionitem wat zowel lijkt op een soort dunne jas, stoer colbert of een dik, zwaarder vest. Deze overshirts komen voornamelijk voor in de stoffen polyester, katoen en stretchversies en zijn heerlijk om te dragen over een shirt heen voor extra warmte of gewoon omdat het er erg leuk uitziet en de outfit een stoer tintje kan geven, zeker op een mooie jeans met stoere boots of sneakers eronder. 

 

De overshirts waren oorspronkelijk bedoeld als extra kledinglaag voor mensen in de kou of bergbeklimmers. Rond 1980-1990 werd het echter meer en meer een fashionitem, wat weer verdween en sinds vorig jaar weer helemaal terug van weggeweest is.

 

Vrijwel elk bekend kledingmerk heeft wel een heren overshirt in diverse designs binnen hun collectie opgenomen. Onder andere de bekende herenmerken; PME, Vanguard, Tommy Hilfiger en Cast Iron hebben meerdere soorten overshirts voor mannen ontworpen en verkopen deze in grote getale aan mannen. 

Verschillende soorten overshirts

Er zijn verschillende soorten overshirts verkrijgbaar zoals overshirts die gebruikt kunnen worden bij een casual outfit. Deze overshirts bestaan vaak uit een stof die wat grover is van flanel of katoen en zijn vaak voorzien van grote, duidelijke knopen of een elegant design. Bij een formele outfit passen overshirts van synthetische stoffen beter. Deze overshirts zijn fijner geproduceerd en bevatten kleinere accessoires zoals een fijne rits. Bij Genti.clothing zijn heel veel soorten kleding verkrijgbaar, waaronder ook een uitgebreid assortiment aan overshirts.