Ruimtebesparende lifehacks voor je studentenkamer

Ruimtebesparende lifehacks voor je studentenkamer

Geplaatst op

In een studentenkamer moet je vaak creatief denken om optimaal gebruik te maken van die beperkte vierkante meters die je hebt. Wij geven je diverse ruimtebesparende lifehacks om jouw ruimte optimaal te benutten.

Maak gebruik van schuiflades onder je bed

Start je weg naar ruimte in jouw studentenkamer door juist die ruimte te gebruiken waar je niet kunt komen. Een bed staat vast in je slaapkamer en de ruimte onder het bed is niet bereikbaar. Gebruik schuiflades onder het bed, zodat je hier bijvoorbeeld jouw schoenencollectie kwijt kunt. Dit scheelt weer een aparte schoenenkast die kostbare ruimte inneemt.

Gebruik een vouwbed als (logeer)bed

Een logeerbed biedt de oplossing als je jouw vrienden een lekkere slaapplek wil bieden na een gezamenlijk avondje stappen. Een vouwbed kan bijvoorbeeld makkelijk opgeborgen worden onder of achter je bank, omdat deze eenvoudig opgeklapt kan worden. Controleer voordat je een vouwbed aankoopt natuurlijk wel even of het vouwbed echt onder of in de gewenste opbergplek past.

Een bureau als nachtkast

Maak gebruik van een klein bureau die je ook als nachtkast kunt gebruiken. Gebruik de hoeken voor je nachtlampje en je wekker. Er blijft dan nog genoeg ruimte over voor een werkplek met studieboeken, een laptop en een printer.

Koop een bedbank voor de kleinste studentenkamer

Voor de kleinste studentenkamers biedt een bedbank de ultieme oplossing. Bedbanken klap je eenvoudig in, waardoor je zeeën van ruimte creëert. Bovendien heb je direct een bank staan en sla je twee vliegen in één klap. Buiten ruimtebesparing is het dus ook een budgetoplossing!

Verftip: gebruik lichte kleuren in je kamer

Lichte kleuren op de muren en het plafond zorgen ervoor dat je kamer groter lijkt dan als je donkere kleuren gebruikt. Hierdoor ervaar je meer rust en ruimte. Wij raden aan om het plafond een paar tinten lichter te verven. Kies bijvoorbeeld voor lichtbeige muren en een gebroken wit plafond.

Gerelateerde berichten

Het nut van werkschoenen kopen

Werken in de bouw, industrie, logistiek of zelfs in de gezondheidszorg vereist vaak specifieke uitrusting. Een essentieel onderdeel van die...

Lees meer

Is een waterfilter kopen noodzakelijk tegenwoordig?

De laatste jaren is er een opkomst in de verkoop en populariteit van waterfilters voor thuisgebruik. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden