Een slaapbank is de ideale slaapoplossing voor kleine ruimtes, maar waar moet ik op letten? One Room Living heeft een aantal punten voor je uitgelicht.

Aantal personen

Het klinkt vanzelfsprekend, maar je moet altijd bedenken met hoeveel mensen je op de slaapbank wilt kunnen slapen. Het gaat hierbij niet alleen om de korte termijn, maar ook om de lange termijn.

Mogelijk ben je nu nog vrijgezel en heb je in de toekomst een groter bed nodig. Het is dan voordeliger om direct een tweepersoons slaapbank te kopen. Bedenk daarom vooraf hoe je er over 5 jaar voort denkt de staan.

Incidenteel of regelmatig gebruik

Hoewel het met de kwaliteit van slaapbanken tegenwoordig wel goed zit, blijft het van belang om te bedenken hoe vaak je de bank denkt te gebruiken. Klap je hem elke dag uit, dan het is van belang om goed te letten op de kwaliteit van het uitklapmechanisme. Gebruik je de uitklapfunctie slechts af en toe, dan is het waarschijnlijk minder erg dat dit iets meer moeite kost.

Wanneer je een slaapbank ieder dag gebruikt is het ook verstandig om het ligcomfort te testen. Een bedbank met een lattenbodem en matras ligt dan prettiger. Gebruik je een bedbank sporadisch, dan kun je ook kiezen voor een iets hardere bodem.

Soort en kwaliteit van de bekleding

Heb je kleine kinderen of huisdieren in huis en komen deze vaak op de bank, dan zal er sneller geknoeid worden of blijven er mogelijk haren achter op de bank. De bekleding moet in dat geval van betere kwaliteit zijn, zodat je deze ook af kan nemen.

Je kan er ook voor kiezen om de stof te laten impregneren of een afneembare hoes te kopen, zodat je de bank eenvoudig schoon kunt houden.

Style van de bank

Komt de slaapbank in een stoere mancave, een prinsessenkamer of iets er tussenin? Tegenwoordig zijn slaapbanken er in alle soorten en maten, bijvoorbeeld Scandinavisch (minimalistisch ontwerp) of juist klassiek (met houten poten).

Kies een bedbank die past bij het interieur. One Room Living heeft hiervoor een webshop met meer dan alle soorten en maten. Zoek een leuke slaapbank uit voor thuis.