Waarom een Ecuador rondreis boeken?

Waarom een Ecuador rondreis boeken?

Geplaatst op

Heb je wel eens nagedacht over een Ecuador rondreis? Nee? Dat is niet erg, maar het is zeker de overweging waard om het vliegtuig te pakken en om het unieke land in Zuid-Amerika te bezoeken. Je kunt hier genieten van een subtropisch klimaat, maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom je Ecuador zou moeten bezoeken. Want er is enorm veel te zien, te doen en te beleven! In onze blog vertellen we waarom je een rondreis door Ecuador zou moeten boeken.

Goed voorbereiden voor vertrek

Laten we eerst een aantal praktische tips geven over je Ecuador rondreis, want je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn als je het land wilt bezoeken. Ze sturen je ook zonder blikken of blozen terug als je jouw documenten niet op orde hebt. De douane vraagt ook zonder twijfel om een doorreis- of retourticket. Dus zorg ervoor dat je die altijd bij je hebt. Een visum is niet nodig tenzij je besluit om langer dan 90 dagen te blijven. Je kunt op locatie zonder problemen een auto of camper huren, want het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig. Voor de zekerheid kun je wel een internationaal rijbewijs aanvragen als je jezelf daar prettiger bij voelt. Je weet immers nooit hoe de pet van de agent staat als je wordt aangehouden.

Bezoek de hoofdstad Quito tijdens Ecuador rondreis

Quito is de hoofdstad van Ecuador en deze stad mag je niet missen tijdens een Ecuador rondreis. In Quito is er al heel veel te zien en te beleven en de stad ligt middenin het Andesgebergte. Dus je hebt altijd uitzicht over de mooie besneeuwde bergtoppen. Quito staat bekend om de goede restaurants, leuke winkeltjes en het bruisende uitgaansleven.En wat te denken van de mooie bezienswaardigheden? Zoals de koloniale kerk Iglesia de Compania de Jesus of het Madonna-standbeeld. Of pak de kabelbaan en ga richting de Pichincha-vulkaan voor een magisch uitzicht. In de hoofdstad kun je jezelf al prima een groot aantal dagen vermaken.

Pak de kabelbaan Teleférico

We hebben een bijzondere tip voor je als je een Ecuador rondreis op de planning hebt staan, want je moet zeker de kabelbaan Teleférico pakken. Dan kom je langs de Pichincha-vulkaan. Met een indrukwekkend uitzicht over de stad en de natuur kun je hier volop genieten. De kabelbaan vertrekt vanuit de hoofdstad Quito en het is belangrijk dat je een fototoestel meeneemt. Want je wilt geheid een aantal mooie kiekjes nemen als je boven de stad en de natuur zweeft.

Natuurpark Yasuni tijdens Ecuador rondreis

Yasuni is een prachtig natuurpark in Ecuador en deze locatie mag je zeker niet missen tijdens je Ecuador rondreis. Hier vind je namelijk een authentiek tropisch regenwoud! Samen met een gids kun je hier uitstekend wandelen en genieten van de wilde dieren die hier wonen. Denk dan aan wel honderden verschillende vogels, maar ook poema’s en jaguars kun je spotten als je oplet. Een gids zal je nooit in gevaar brengen, dus je blijft altijd op een veilige afstand. Toch is het een geweldig avontuur om mee te maken en een verhoogde hartslag is hoe dan ook gegarandeerd.

Ga verder op reis met Van Verre!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden